Kui tahad, et su nahk, süda ja silmad oleksid terved, siis söö iga päev tomateid.
Tomat tundub argine ja igapäevane köögivili, kuid sisaldab palju tervisele kasulikke ühendeid.
Tomateid on kasulik süüa ka kuumutatult, sest siis omastab organism paremini tomatites sisalduvat lükopeeni, mis on kasulik antioksüdant.
4 portsjonit
4 suuremat lihatomatit või
8-10 väiksemst tomatit
2–3 küüslauguküünt
2 sl oliiviõli
värskeid ürte (t
Uus uuring väidab, et tomatite söömine võib langetada vererõhku.
Uuringu kohaselt võib tomatite igapäevane söömine aidata vältida hüpertensiooni teket ja alandada juba veidi kõrgenenud vererõhku.Tulemused on avaldatud ajakirjas European Journal of Preve
Paljud köögiviljades olevad toitained imenduvad paremini siis, kui neid on kuumutatud.
Miks peab sööma sooja toitu?
Sooja toitu soovitatakse süüa, sest soe toit on mitmekülgsem kui külmad suupisted või võileivad.
Tomat on igapäevane hea toit ja praegusel ajal saame seda süüa aasta ringi. Enamik inimesi armastab seda toorelt võileiva peal ja salatites.
Peamised energiaallikad tomatis on suhkrud ja orgaanilised happed. Suhkrutest on tomatis glükoos ja fruktoos.
Seda oranžikasroosa värvusega troopilist puuvilja nimetas Christoph Kolumbus inglite viljaks.
Papaia on suurepärane C-vitamiini allikas, samuti sisaldab see palju A-vitamiini ja kaaliumi.
Ketšup on üks levinumaid maitsestamiskastmeid mida leidub igas köögikapis. Kuid kas ketšup on ka tervislik?
Magus tomatikaste ehk ketšup on eriti laste lemmik. Seda pannakse friikartulite, viinerite ja makaronide peale.
Uuringud näitavad, et mõned toidud mõjuvad tervisele ja salenemispüüetele koos süües-juues paremini, kui neid eraldi tarbides.
Toitumisteadlased on aastakümneid uurinud, miks mõned toidud mõjuvad tervisele koos süües paremini kui eraldi.