Isetehtud hummus on maheda maitsega ja tänu seesamipastale õrnalt pähklise alatooniga. Ka meie poelettidel on lai valik hummuseid, nii kodumaistelt kui ka välismaa tootjatelt.
Viimaste aastate suur trendiroog on magus hummus. Kui šokolaadihummus meenutab šokolaadipudingit, siis hele hummus meeldib kõigile, kes armastavad toore küpsisetainaga maiustada.
Peet, täpsemalt punapeet, on üks levinumaid köögivilju meie toidulaual. Peet on kõrge vitamiini- ja mineraalainete sisaldusega. Selles köögiviljas leidub ohtralt nii C-, B- kui ka E-vitamiini, mineraalainetest magneesiumi, joodi, rauda ja kaaliumi.
Hummust valmistatakse keedetud kikerhernestest, aga kuna kikerherned keevad kaua, on mugav kasutada juba keedetud konservkikerherneid.
Vaja läheb:
400 g konserv keedetud kikerherneid
3 kuhjaga supilusikatäit tahiinit ehk seesamipastat
1 tl jahvatatud v
Toredad suupisted, millega külalisi juba esikus vastu võtta.
leivaviile
peedi-küüslauguhummust
heeringafileed
kõike vastavalt sööjate arvule
Lõika leivaviiludest piparkoogivormidega välja erinevaid kujundeid. Määri peale peedihummust.
Kevad toob metsa alla, aianurka ja turulettidele magusmahlase ja mahedalt küüslauguse karulaugu.
Kuidas?Salatisse, võileiva vahele, pestosse, pirukasse, supi sisse, koos singi ja/või lavašiga rulli keeratuna mõnusaks ampsuks …
Karulauguhummus
Kevadine,
Kui tööpäeva lõpuks pole enam üldse energiat, peaks üle vaatama, kas saaks oma menüüd paremaks ja tervislikumaks muuta.
Vanemaks saades peaks pöörama tähelepanu toiduportsjoni suurusele.
Liha, juust, suhkur ja sool on need, mille kogust võiks vähendada.