Kõige tähtsamad antioksüdandid on A-, C- ja E-vitamiin, ka mineraalained seleen ja tsink, samuti taimsed toitained, eelkõige karotenoidid ja flavonoidid.
Kõige tervislikumad moosid on segamoosid, sest mitmetest isesugustest marjadest koos keedetud hoidiste toiteväärtus ja erinevate kasulike ainete koosmõju suurenevad.
Loodus on pakkunud metsamarju juba muistsetest aegadest.
Krooniliste haiguste, sealhulgas vähiriski alandamiseks soovitatakse süüa vähemalt viis serveeringut puu-ja köögivilju päevas. Järgnevalt peatumegi puuviljades ja marjades sisalduvatel kasulikel ühenditel.
Väärtuslikku rohelist mikrosalatit on talvisel ajal väga lihtne ise kasvatada ning saak valmib kiiresti.
Seemnetest tärganud pisikestes rohelistes taimekestes peitub imeline vägi, sest neisse on pakitud kogu see tohutu kogus energiat ning muu väärtuslik