Suitsuräimesalat vutimunadega - lihtne, aga viib keele alla
kodus.ee
Suitsuräimesalat vutimunadega. | Juta Kübarsepp

Lihtsa vaevaga valmiv eelroog. Maitseb hästi ja näeb pidulaual ka hea välja. 

Suitsuräimesalat vutimunadega

kuuele

rohelist salatit (nt rukolat ehk põld-võõrkapsast, põldsalatit ehk põldkännakut, noori spinatilehti jms)

300 g suitsutatud räimefileesid

12 vutimuna

Salatikaste:

3 sl külmpressitud oliiviõli

1 sl veiniäädikat

0,5 tl mett või vahtrasiirupit

0,25 tl sinepit

soola ja pipart

peenelt hakitud värsket tilli ja peterselli

Tee nii:

1. Keeda vutimune 2–3 minutit, siis jahuta külmas vees. Koori vutimunad ja lõika pikuti pooleks. 

2. Sega salatikastme komponendid omavahel. 

3. Pese salatilehed ning kuivata hoolega. Sega kausis vähese salatikastmega, jaota taldrikutele.

Laota peale räimefileed ja vutimunapoolikud, nirista peale veel veidi kastet ning serveeri. 

 

NIPP: Vutimune on lihtsam koorida jooksva külma vee all!

Retsepti autor Pille Petersoo.

Veel vaata pidulaua retsepte siit ja ka siit.