Kohe on käes üldrahvalik karulaugu korjamise aeg!

Kodutohter
19.04.2024
Shutterstock

Karulauk sisaldab ligi 20 korda rohkem C-vitamiini kui sidrun.

Kuna karulauk kuulub III kategooria looduskaitse all olevate liikide hulka, siis palju korjata ei tohi, aga oma tarbeks ikka. Ja süüa teda tasub, sest karulauk sisaldab ligi 20 korda rohkem C-vitamiini kui sidrun, lisaks palju bioloogiliselt aktiivseid ühendeid. Karulauk tugevdab immuunsüsteemi, alandab kolesteroolitaset, puhastab veresooni ja mõjub igasugustele põletikutekitajatele antibiootikumina.

Lisaks sellele on ta ka väga maitsev. Kuna ta on nii tugeva maitsega, siis mingeid maitseained pole vajagi lisada, näputäiest soolast piisab. Karulauk on hea erinevates salatites, eriti just muna ja kodujuustuga salatites, võietes, pestos. Tasub meeles pidada, et kui karulauk kodujuustuga on kalorivaene ja lahja toit, siis võided ja pestod, kuhu on lisatud pähkleid või seedriseemneid ja ohtralt õli, on üpris rammus hõrgutis.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid