Vaarikavaht – suurepärane suvemaius

kodus.ee
Vaarikavaht. | Shutterstock

250 g vaarikatest piisab, et katta päevast C-vitamiinivajadust. Vaarikad sisaldavad palju nn aeglasi süsivesikuid, seetõttu täidavad need hästi kõhtu. Vaarikatest saab valmistada suurepäraseid magustoite.

Punased vaarikad on uskumatult tervislikud. Neis marjades on rikkalikult antioksüdante, mis aitavad organismil tõrjuda hapniku vabade radikaalide tekitatud kahjustusi ja tugevdavad immuunsüsteemi. Lisaks peitub neis marjades ka rohkesti kiudaineid, mis aitavad kaasa heale seedimisele.

Vaarikavaht

4–6 portsjonit

u 400 g vaarikaid
½ dl suhkrut
1 munavalge
2 dl vahukoort
2 sl kookoshelbeid

Kaunistuseks:
kookoshelbeid

Pane puhastatud vaarikad kastrulisse, lisa suhkur. Kuumuta segades, kuni suhkur sulab. Kui marjasegu hakkab keema, pane kaas peale ja lase mõõdukal kuumusel 2–3 minutit podiseda. Jahuta korralikult maha. Vahusta munavalge kõvaks vahuks. Vahusta koor ja sega kookoshelvestega. Sega kokku vahud ja külm marjasegu, kaunista portsjonid kookoshelvestega.
Allikas: "Tervistavad road".

Sarnased artiklid