Õnnelike lehmade esmaklassilised ja auhinnatud juustud. Andre Juustufarm teab kvaliteetjuustu retsepti

Sisuturundus
Andre Juustufarmi auhinnatud tooted ei jäta ühtegi juustusõpra külmaks. | Ühinenud Ajakirjad

Kas tead, mida tähendab hea energiaga toode? Ega seda enne teada ei saagi, kui oled ise proovinud. Kui suhu pistetud juustutükk üllatab sind nii palju, et raske on seda maitseelamust ja rõõmu sõnadega kirjeldada, siis on sellel tootel hea energia. Sa tajud, et tootes on kõik õigesti läinud.

Kambja vallas, Tartumaa piiril on farm, kus lehmi kutsutakse Mummukesteks, neid hellitatakse kallistustega, nendega koos mediteeritakse. Farmis on ligi 400 looma, kes kõik annavad panuse esmaklassilistesse juustudesse.

Andre Juustufarm valmistab Gouda tüüpi erinevate maitsete ja laagerdusaegadega kvaliteetjuustu. Eesmärk on oma piimast teha väärilist juustu, mille üle võiksid kõik uhkust tunda ning mis meeldiks juustusõpradele.
Andre Juustufarmi juustud on esimesed Eestis toodetud juustud, mis on pälvinud  olulisi rahvusvahelisi tunnustusi.

Andre Juustufarmi kaks juustu: Andre Eriline ja Andre Grand osalesid 2016. a kevadel Rahvusvahelise Maitse ja Kvaliteedi Instituudi korraldatud pimedegustatsioonil, kus üle maailma ettevõtjate poolt hindamisele esitatud tooteid degusteerib rahvusvaheline tippkokkadest ja sommeljeedest koosnev žürii. 

2016. a sügisel osalesid aga farmi kolm aastase laagerdusega juustu – Andre Old Prima, Andre Grand OLD ja Andre Excellent – Hispaanias World cheese Award võitlusel, kus osales üle 3200 juustu üle maailma. Omas kategoorias pälvisid juustud hõbemärgid.
2017.a suvel pälvis Andre Grand OLD “Parim piimatoode 2017” ja “Parim talutoit 2017” auhinnad Ehtsa Talutoidu konkursil.


Mida arvasid aga selle juustufarmi 3 tootest tagasihoidlikud juustusõbrad?

Andre Grand

Andre Grand on parmesani tüüpi juustu retseptiga noor juust. Andre Grand on pälvinud Superior Taste Award 2016 degustatsioonil kolm kuldtärni. Kolm kuud laagerdust annab pehmema struktuuri ja maitse.

Kolmest testitud juustust kõige mahedam ja õrenem. Kooreselt pehme, sobib hästi inimesele, kes väga tugevat maitset ei soovi. Hea valik just võileiva peale. Värske saiaga on see parim kooslus.

Maitses tunda kerget koore karamelli ja õrna pähklisust. Järelmaitse on koorene. Ta viibib meeleldi heas seltskonnas ja naudib erinevaid maitseid.
Neutraalse maitsega ja sobib seetõttu panna paljudesse toitudesse. Seda võiks proovida ka moosiga.


Andre Prima

Andre Prima on laagerdunud vähemalt 3 kuud. Juust  on pälvinud Superior Taste Award 2016 degustatsioonil kaks kuldtärni ning World Cheese Award 2017 juustuvõistlusel hõbemärgi.

Üsna tummine juust. Meenutab nagu oleks hästi kohupiimane, veidi hapukam. Üsna tummiselt rasvane. Vein muutis selle juustu maitse tugevamaks ja tõi kõik head küljed välja.
Tunda on veidi pähklist maitset.
See juust sobib niisama mekkimiseks, aga võiks panna ka võileivale. Pirni ja veiniga oli väga asjakohane valik.
 

Andre Grand Old

Kaksteist kuud laagerdumist on teinud sellest juustust tõelise meistriteose. Olgu kohe öeldud, et see osutus eranditult kõikide testijate lemmikuks.
Selles juustus on tunda tõelist käsitööd ja meisterlikkust. Stressivaba, hea energiaga juust.
Tõeline delikatessjuust, mida tuleb nautida puhtalt, mitte rikkuda lisanditega.
Kõige tugevama maitsega, aga maitsed on nii hästi tasakaalus. Küps ja täidlane – tõelise juustusõbra lemmik.
Parajalt laagerdunud, sulab suus kui õhuline kristall. Mureda tektuuriga, aga hästi pehme.
Sobib peaolauale magustoiduks. Võib rikastada moosiga. Puhas gurmaanide kraam.
Selles juustus on tõepoolest tunda, et tegemist on õnnelike lehmadega.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid