Linnuliha eksootika | Grillitud kalkunifilee virsikute ja kiire chutney’ga

kodus.ee
Vürtsikas linnuliha. | Shutterstock

Magusvürtsikas grill-liha, mis maitseb nagu lõunamaa öö.

Magusvürtsikas grill-liha, mis maitseb nagu lõunamaa öö.

Neljale

Tarvis läheb:

4 kalkunifilee või ka kanafilee lõiku
1 dl puuviljalisandiga grillkastet
2 küpset virsikut või 4 konserveeritud virsikupoolikut
 

Puuvilja-chutney jaoks:

1 purk (425 g) virsikupoolikuid
1 purk (227 g) ananassikuubikuid
1 sl Thai Choice tšillikastet
veidi tšillihelbeid maitse järgi
2 sl õli
1 sl veiniäädikat

Pane lihatükid madalasse nõusse või tugevasse kilekotti ja kalla grillkaste liha peale. Pööra lihalõike nõus või tihedalt suletud kilekotis, nii et need oleksid üleni marinaadiga koos. Lase lihal umbes tund aega toatemperatuuril või üle öö külmkapis maitsestuda.

Tee virsikule alates varre kinnituskohast ümberringi sisselõige kuni kivini. Poolitamiseks keera virsikut peos, nagu keeratakse ära purgikaant. Eemalda kivi. Võid kasutada ka konservist võetud virsikupoolikuid.

Aseta marinaadist võetud lihalõigud hõõguvate süte kohale või kuumale grillile ja grilli 4–5 minutit mõlemalt poolt.

Määri ka virsikupoolikud grillkastmega ja tõsta needki grillile. Grilli, kuni virsikud on korralikult läbikuumenenud.

Chutney jaoks nõruta virsikukonserv, kuid jäta leem alles. Lõika virsikud kuubikuteks.  Lisa tšillikastet ja vajadusel maitse järgi tšillihelbeid. Kalla virsikud ja ananassikuubikud kastrulisse, lisa kompotileent ja tšillikaste ning õli ja äädikas. Aja keema ja hauta segu mõned minutid või kuni see on veidi paksenenud.

Serveeri küpsenud fileelõigud grillitud virsikute ja puuvilja-chutney’ga. Lisandiks võid pakkuda veel grillitud köögivilju ja värsket salatit.

Sarnased artiklid