Sefiiritort Eesti sünnipäevaks
Sille Vadi
Eesti sünnipäevatort | Sille Vadi

Kohupiima ja mustikate näol väikese rahvusliku täienduse saanud populaarne sefiiritort sobib hästi iseseisvuspäeva tähistama.

Biskviitpõhi:

4 muna

150 g suhkrut

60 g nisujahu

75 g kartulitärklist

1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

2 dl vahukoort

1 sl suhkrut

200 g kohupiima

200 g külmutatud mustikaid või mustikamoosi, immutamiseks veidi piima

Sefiir:

3 munavalget

300 g suhkrut

0,25 dl vett

veidi sidrunhapet

Eelsoojenda ahi 200 kraadini. Vahusta biskviidi jaoks munad suhkruga tugevaks vahuks (mikseri täisvõimsusel vähemalt 6–7 minutit). Sõelu peale eelnevalt omavahel segatud kuivained ning sega altpoolt üles tõstes segamini. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi ning küpseta 20 minutit. Lase veidi vormis seista, kummuta restile, kata uuesti vormiga ning lase jahtuda.

Vahusta koor suhkruga, lisa kohupiim ja mustikad või mustikamoos ning vahusta ühtlaseks. Lõika jahtunud biskviit kolmeks kettaks, pane kihtide vahele täidis (niisuta biskviiti veidi piimaga), pealt jäta katmata. Keeda sefiiri jaoks suhkrust, veest ja sidrunhappest siirup. Kuumuta see madalal tulel segades pehme kuulikese staadiumini (suhkrutermomeetriga mõõtes 118 kraadini), selleks kulub u 7–8 minutit. Vahusta munavalged tugevaks vahuks, vahustamist jätkates vala ühtlase nirena juurde keev siirup ning jätka vahustamist veel 10 minutit. Kata tort pealt ja külgedelt sefiiriga ning lase külmkapis maitsestuda.

 

Artikli märksõnad: