Magus vaheldus kartulile – bataat ehk maguskartul

Kaja Kurg
01.01.2018
Bataadis on palju häid kasulikke aineid. Tasub proovida ise seda köögivilja kasvatada. | Shutterstock

Troopikast pärit bataati ehk maguskartulit (Ipomoea batatas) saab meil kasvatada vaid kasvuhoones. Mugulad jäävad küll kõhnakesteks, kuid maitse on see-eest „säravam” kui poebataadil.

Suuri lihavaid bataadimugulaid saab osta pea igast toidupoest. Paljud oskavad neist teha maitsvaid toite ja on õppinud armastama bataadi omapärast „külmavõetud kartuli” magusat maitset.

Aga uudishimulikumad aiapidajad on proovinud bataati ka ise kasvatada. Prisked piklikud mugulad juurikaletil ju lausa kutsuvad katsetama, kas õnnestub sellelt lõunamaiselt köögiviljalt põhjamaa oludes saaki saada. Saaremaa naine Heli Kuusk võib kinnitada, et õnnestub küll. Järgnevalt räägibki ta oma kogemustest.

Edasi lugemiseks

Sarnased artiklid