Maagiline šokolaadikook
kodus.ee
Võlutrikiga kook: vormi läheb lihtne vedel tainas, aga ahjust väljub kahe- või isegi kolmekihiline kook. | Sille Vadi

Vedelat pannkoogitainast meenutav tainas küpseb ahjus maagilisel moel kreemjaks mitmekihiliseks koogiks.

Selle koogi võlutrikk seisneb selles, et vormi läheb lihtne tainas, seegi kahtlustäratavalt vedel, aga ahjust väljub kahe- või isegi kolmekihiline kook. Pea peale pööratud muljet lisab asjaolu, et kreemjam kookoshelvestega kiht, mis tundub loogiliselt olevat täidis, jääb koogi põhjaks ning brownie moodi tainakiht kerkib peale.

Igal juhul on kook hästi pehme, suussulavalt kreemjas ning tugeva šokolaadimaitsega. Boonusena saate ilmselt vastata sööjate küsimustele, et millest need erinevad kihid siis ikkagi tehtud on.


Kookose-šokolaadi-võlukook

Tarvis läheb:

4 muna
140 g suhkrut

100 g võid

4 dl käesooja piima

veidi soola

75 g jahu

50 g (toor)kakaopulbrit

50 g kookoshelbeid

 

Kuumuta ahi 160 kraadini.


Sulata või ja lase veidi jahtuda.

Sega omavahel jahu, kakaopulber ja kookoshelbed.
Eralda munakollased ja -valged, vahusta munakollased suhkruga tihedaks vahuks, lisa sulatatud või, jahusegu ja näpuotsatäis soola ning sega ühtlaseks.

Lisa sortsukaupa piim ning sega tainas iga lisamise järel puulusikaga ühtlaseks.
Lõpuks vahusta munavalged tugevaks vahuks ning lisa tainale kolmes osas. Sega aeglaselt ja rahulikult spaatli või suure lusikaga. Kuna tainas on vedel, võtab munavalge korralik segunemine aega.

Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 20 x 20 cm vormi (lahtikäiv vorm ei sobi, sest võib lekkida).

Küpseta kooki 50 minutit, võta ahjust, lase 15 minutit vormis seista, tõsta küpsetuspaberi abil välja ning lase jahtuda.

Allikas: Kodu&Aed. Retsept Sille Vadi. 

 

Artikli märksõnad