Küpsetamist nädalavahetuseks: šokolaadine banaanikeeks

Kodutohter
Banaanikeeks. | Kristjan Neemela

Kargeid kevadhommikuid ei aita miski paremini päikeselisemaks muuta kui ahjusoe šokolaadine banaanikeeks.

Rafineeritud valge suhkru asemel võib selles retseptis kasutada hoopis vahtrasiirupit ja kookossuhkrut. Küll aga võivad magusasõbrad taignasse lisada ka peotäie suhkruvabu šokolaadi-nööpe või kuivatatud puuvilju. Nädalavahetusel küpsetatud keeksi saab esmaspäeva hommikul ka tööle kaasa haarata -piisab vaid viilu röstimisest ja maitsev kõhutäis ongi valmis.

Hõrk šokolaadine banaanikeeks

200 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl kaneeli
1/2 tl meresoola
2 suurt või 3 keskmist muna
2-3 keskmist, küpset banaani
120 g Alma Kreeka jogurtit
50 ml vahtrasiirupit
50 g kookossuhkrut
Peotäis šokolaaditükke, rosinaid või kuivatatud puuvilju

Valmistamine:
Alustuseks soojenda ahi 180 kraadini, seejärel vooderda leivavorm küpsetuspaberiga.
Sega suures kausis jahu, küpsetuspulber, sool ja kaneel ning jäta ootele.
Eraldi kausis vahusta kergelt munad ja lisa kahvliga purustatud banaanid, jogurt, vahtrasiirup ja kookossuhkur. Sega kuni kõik koostisosad on ühtlaselt segunenud.
Sega vedelad koostisosad kuivainetega, kuid väldi ülesegamist. 
Lõpetuseks vala taigen vormi, silu ühtlaseks ning küpseta 40 minutit. Kontrolli valmimist keeksi keskele torgatud puutikuga, kui vaja, küpseta kauem. 
Võta küpsetis ahjust välja ja jäta 15 minutiks jahtuma. Seejärel võta banaanikeeks vormist välja ja lased tal jahtuda soovitud temperatuurini.

Valgurikka paituse hommikusöögile annab kiht naturaalset maapähklivõid!

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid